Terwijl ik naar buiten kijk en geniet van de prachtige aanblik van de zon die tussen de bomen tevoorschijn komt, krijg ik een reactie van een klant. Een klant die geraakt is door een potentiële klant die toch besluit om niet met haar in zee te gaan. En dat is iets wat ik vaker hoor. Klanten die uit het veld geslagen worden door ‘nee’ van potentiële klanten. Een mooi onderwerp voor een blog vandaag, want hoe ga je daar nou mee om?

7 belangrijke inzichten en overwegingen

Ongeacht wat je vak is en de aard van je onderneming heeft iedereen er wel eens mee te maken, een klant die nee zegt. En juist door die nee’s ontwikkel je je. Krachtiger dan wanneer het je allemaal aan komt waaien. Ik geef je een aantal inzichten en overwegingen mee over hoe je het beste kan dealen met potentiele klanten die nee zeggen tegen jouw aanbod:

  1. Alles wat jij in het contact met je potentiële klant doet en zegt is onderdeel van het planten van zaadjes. Kortom, een nee voor nu betekent niet per definitie een nee voor de toekomst. Houd dat in je achterhoofd;
  2. Een nee van een klant betekent geen persoonlijke afwijzing. Veel mensen voelen een nee tegen een opdracht als een persoonlijke afwijzing en daarmee is veelal deze conclusie te kort door de bocht. Een nee is een nee tegen jouw aanbod op dit moment en niet meer dan dat;
  3. Zorg ervoor dat je leert van wat in het proces in de aanloop naar de nee van deze potentiële klant beter had gekund. Juist door fouten te maken groei je.
  4. Focus op wat goed gaat in je bedrijf en geef dat meer aandacht. Voed jezelf met positieve energie;
  5. Deel je ervaring van teleurstelling met je coach of business buddy. Geef jezelf de tijd om erover te praten en het te delen en laat vervolgens los en richt je op nieuwe kansen;
  6. Ga bij jezelf te rade of deze potentiële klant echt bij jou past. Soms is het willen binnenhalen van de opdracht krachtiger dan de daadwerkelijke match met jouw aanbod. Wees eerlijk naar jezelf toe.
  7. Houd je staande. Geen enkele potentiële klant zou jou met een nee van je voetstuk mogen kunnen brengen. Beleef je dat wel zo? Dan is er werk aan de winkel om te putten uit je innerlijke kracht en het vertrouwen in jezelf.

Heb je een vraag of wil je sparren met een van de coaches? Meld je dan via support@signature4success.com aan voor een inspiratiesessie. Geef daarbij aan wat je dilemma of hulpvraag is.

 


Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van gepassioneerde loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer.

 

HEB JE EEN VRAAG VOOR EEN LOOPBAAN- EN/OF

BUSINESS COACH? MELD JE HIERONDER AAN.

JA, IK WIL EEN GRATIS INSPIRATIESESSIE