Het is alweer een paar weken geleden dat ik aanschoof bij een gesprek tussen een medewerker, laten we haar Eva noemen, en haar werkgever. Er waren wat dingen voorgevallen met als gevolg het uitvallen van Eva. Ondertussen was er in verband met een reorganisatie een nieuw functieprofiel samengesteld met daarin voor haar enkele nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Het doel van dit gesprek was om helder te krijgen wat er voor Eva nodig was om weer aan het werk te kunnen gaan. Ik zat erbij vanuit mijn rol als coach en om een extra luisterend oor te bieden, want twee horen meer dan een.

De ontbrekende schakel
Het gesprek ging een tijdje over en weer waarbij de partijen elkaar niet echt konden vinden. Werkgever wilde vooral duidelijkheid wanneer zij haar nieuwe functie op kon gaan pakken, terwijl er voor Eva nog onduidelijkheden waren in het nieuwe functieprofiel, wat juist weer nieuwe zorgen creëerde. Even zweefde ik terug in de tijd naar een geweldig mooi mentorgesprek dat ik jaren eerder voerde met mijn toenmalige mentor in het bedrijfsleven. Hij vertelde me dat je alleen succesvol kunt worden en zijn als de verwachtingen bij alle partijen duidelijk en goed gemanaged worden. Het was voor mij dan ook vrij duidelijk dat dit de schakel was die miste in dit proces, een belangrijke schakel in dit gesprek.

Managen van verwachtingen als schakel
Eva wist niet wat er nu precies van haar verwacht werd. Voorafgaand aan het gesprek, waar ik bijzat, was er wat mailwisseling geweest over het nieuwe functieprofiel en dit had eigenlijk alleen maar tot meer verwarring geleid. En ook Eva was niet duidelijk in wat haar verwachtingen van haar manager waren. Mooi hoe ik tijdens het gesprek beiden hierin kon spiegelen. Toen het gesprek eenmaal ging over de verwachtingen over en weer was er snel overeenstemming bereikt. En inmiddels is Eva weer volledig aan het werk.

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan
Soms wordt door managers de vraag gesteld wat jouw verwachtingen van hem zijn, maar heb jij als werknemer de vraag ooit terug gesteld? Zodat je weet wat er van jou verwacht wordt. Het is eigenlijk heel simpel, maar toch doen we het veelal niet. Het managen van verwachtingen schept duidelijkheid, ook en misschien wel zelfs als de verwachtingen uiteenlopen. Het schept rust, omdat je weet wat er van je verwacht wordt. En dit werkt andersom ook zo. Durf je uit te spreken en ga het gesprek met je manager aan.

Heb je een vraag over dit onderwerp of wil je handvatten in hoe je hier effectiever in kan worden? Laat het me weten. Je kunt ons mailen via support@signature4success.com.

 


Daniëlle Wieten begeleidt vrouwelijke professionals die vastlopen in hun leven. Die letterlijk altijd ‘aan’ staan en daardoor roofbouw op zichzelf plegen. Zij helpt hen Rust, Ruimte en een Ritme te creëren dat bij hen past, zodanig dat zij zich weer energiek, ontspannen en gelukkig gaan voelen. Danielle is oprichter en eigenaar van InspiratieRijk natuurcoaching en maakt daarnaast vanaf het eerste uur deel uit van Team Signature 4 Success®. Zij heeft een achtergrond op het gebied van Toerisme & Verkeer en heeft zich daarna via diverse trainingen gespecialiseerd op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Haar drijfveren zijn: vanuit vrijheid en verbinding zoveel mogelijk persoonlijk ontwikkelen, mooie herinneringen creëren en plezier maken.

 

HEB JE EEN VRAAG VOOR EEN LOOPBAAN- EN/OF

BUSINESS COACH? MELD JE HIERONDER AAN.

JA, IK WIL EEN GRATIS INSPIRATIESESSIE