Voel jij je soms gevangen in je eigen leven? Had je vroeger allemaal plannen, maar voelt het nu alsof het leven je heeft ingehaald? Vergelijk jezelf dan met een prachtige vlinder die op dit moment nog in haar cocon verstopt zit. Zij zit vast. Muurvast. Ze heeft tijd nodig om te rijpen, om te groeien. Je ziet haar volle schoonheid nog niet. Ze wacht op het juiste moment om zich te bevrijden uit haar keurslijf en zich te ontvouwen tot de prachtige vlinder die ze is. 🦋

Het verhaal van de vlinder
Er is een prachtig verhaal over de bevrijding van een vlinder uit haar cocon. Ze creëert een opening en worstelt om zich door de opening naar buiten te wurmen. Op een bepaald moment lijkt het proces tot stilstand te komen. Een vrouw die het proces nauwlettend heeft gevolgd merkt dit op en besluit de vlinder verder te helpen. De vlinder is nu helemaal vrij om zich een weg naar buiten te banen.

Echter zijn haar vleugels nog niet compleet ontvouwen en nat. Het verwachte moment waarop ze uit gaat vliegen blijft uit. Deze prachtige vlinder zal nooit in staat zijn om te vliegen. Wat de vrouw niet had begrepen was dat de vlinder de worsteling nodig had om tot volle bloei te komen. Tijdens de worsteling wordt er lichaamsvloeistof in haar vleugels gepompt, zodat de vleugels kunnen ontvouwen. Het moment dat het proces tot stilstand lijkt te komen heeft de vlinder nodig om haar vleugels letterlijk uit te vouwen en te laten drogen. Zodat ze daarna in alle vrijheid uit kan vliegen. Het is dus van groot belang dat dit proces z’n tijd krijgt en niet wordt onderbroken.

Jij hebt de keus
De metafoor van de vlinder gaat ook over jou. Over jouw ritme, jouw tempo. Realiseer je dat je elke dag, elk uur, elke minuut, eigenlijk ieder moment de keus hebt om je op jouw eigen tempo te bevrijden uit je keurslijf en je te ontvouwen tot de prachtige persoon die zich al die tijd al binnenin jou schuilhield. Jij hebt de regie, jij bepaalt de tinten waarmee je je leven kleur geeft, jij bepaalt de koers.

En laat dat nou net onze specialiteit zijn. Jou helpen ontsnappen aan je keurslijf zodat jij je ontwikkelt in je volle potentie. Vanuit jouw ZIJN op het moment waarop jij er klaar voor bent. Wil je meer weten over wat wij voor jou als professional of ondernemer kunnen betekenen? Meld je dan nu aan voor een Inspiratiesessie met een van onze coaches via deze link. We zien je reactie graag tegemoet.

 


Daniëlle Wieten begeleidt vrouwelijke professionals die vastlopen in hun leven. Die letterlijk altijd ‘aan’ staan en daardoor roofbouw op zichzelf plegen. Zij helpt hen Rust, Ruimte en een Ritme te creëren dat bij hen past, zodanig dat zij zich weer energiek, ontspannen en gelukkig gaan voelen. Danielle is oprichter en eigenaar van InspiratieRijk natuurcoaching en maakt daarnaast vanaf het eerste uur deel uit van Team Signature 4 Success®. Zij heeft een achtergrond op het gebied van Toerisme & Verkeer en heeft zich daarna via diverse trainingen gespecialiseerd op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Haar drijfveren zijn: vanuit vrijheid en verbinding zoveel mogelijk persoonlijk ontwikkelen, mooie herinneringen creëren en plezier maken.

 

HEB JE EEN VRAAG VOOR EEN LOOPBAAN- EN/OF

BUSINESS COACH? MELD JE HIERONDER AAN.

JA, IK WIL EEN GRATIS INSPIRATIESESSIE