In mijn functie als opleiding specialist bij 1 van de grootste aannemers van ons land, mocht ik ervaren hoe goed opgeleide technische talenten zich op de werkvloer niet ontplooiden of zelfs niet functioneerden. In 9 van de 10 gevallen door het gebrek aan persoonlijke ontwikkeling. Technische skills zijn vaak goed ontwikkeld, maar binnen vaktechnische opleidingen is er weinig aandacht voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden (competenties), soft skills. En dat zorgt er in de praktijk helaas regelmatig voor dat de technische kennis van een medewerker, bij gebrek aan zelfreflectie en zelfkennis en bij voorbeeld communicatieve en sociale vaardigheden maar moeilijk z’n weg naar de organisatie vindt. Terwijl de kracht van een goede techneut juist ligt in samen werken en ideeën over brengen. Want laten we nu eerlijk zijn, je kunt nog zo intelligent zijn en veel technische knowhow hebben, op het moment dat je niet in staat bent om die kennis over te brengen, dan wordt het toch een eenzame rol.

Verbinding op de werkvloer
Ik zag in de dagelijkse praktijk ook leidinggevenden worstelen om écht in contact te komen met hun medewerker. Enerzijds vanwege het gedrag van hun medewerker maar ook omdat bij hen de soft skills missen om wérkelijk verbinding te maken met hun medewerkers. Ik heb gezien hoe relaties zodanig verstoord raakten dat werknemers met stress en burn out klachten uitvielen of dat men uiteindelijk maar besloot om afscheid van elkaar te nemen. Over en weer was er veel energie maar ook geld in het traject gestoken, had het letterlijk veel energie gekost en was het eindresultaat zeer teleurstellend.

Soft skills in de techniek
Maar zo hoeft het niet te gaan! Wil je als techneut of als organisatie écht het verschil maken, dan is het zaak om te investeren in persoonlijk ontwikkeling en dus soft skills. Opdrachtgevers en werkgevers zien steeds meer het enorme belang van technische medewerkers die naast hun technische knowhow bijvoorbeeld óók professioneel en servicegericht met klanten kunnen omgaan en met collega’s in teamverband kunnen samenwerken. Bovendien wil je als organisatie met alle krapte op de arbeidsmarkt technisch personeel boeien en binden door hen een inspirerende en motiverende werkomgeving te bieden. Kortom: goed ontwikkelde soft skills levert veel kansen op voor werkgever en werknemer!

Persoonlijk leiderschap in de techniek
De basis van persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Bij persoonlijk leiderschap werken hoofd, hart en handen zo optimaal mogelijk samen om doelen te realiseren. Ook in de technische sector is het van toegevoegde waarde om je bewust te zijn van je talenten, kwaliteiten, gedrag, overtuigingen en tekortkomingen. Door het ontwikkelen van je zelfkennis ontstaat er meer verbinding op de werkvloer en kunnen situaties op een effectievere manier benaderd worden.

Wil jij je technische kennis effectief en krachtig neerzetten in een organisatie? Wil jij groeien als techneut door het ontwikkelen van je zelfreflectie en zelfkennis? Of wil je als organisatie je medewerkers trainen op soft skills?

De coaches van Signature 4 Succes verstaan hun vak maar verstaan ook zeker de taal van de technische sector, door hun jarenlange ervaring in deze branche. Neem contact op met onze (career) coaches: Esther Meinders via esther@signature4success.com, Femke van der Willigen via femke@signaturen4success.com of Danielle Wieten via danielle@signature4succes.com. Of anders via support@signature4success.com.

Esther Meinders


Esther Meinders

Voordat Esther Meinders zich als loopbaancoach aansloot bij Signature 4 Success heeft zij jarenlang als Opleidingscoördinator/-specialist gewerkt. Esther brengt mensen met zichzelf én hun omgeving in verbinding om vanuit inzichten en gedragsverandering het beste uit zichzelf te halen oftewel het volledige potentieel te benutten. Naast gemotiveerde en enthousiaste werknemers levert dat werkgevers zelfbewuste, energieke en vaardige medewerkers op en meer verbinding op de werkvloer. Naast haar werk als loopbaancoach werkt ze in haar eigen praktijk als Life- en Energetisch coach. Waar ze vanuit haar specialisme in stress en burn out begeleiding mensen goed in hun energie en daarmee in hun kracht zet. Om van daaruit te werken aan meer balans en autonomie in hun leven.

 

HEB JE EEN VRAAG VOOR EEN LOOPBAAN- EN/OF

BUSINESS COACH? MELD JE HIERONDER AAN.

JA, IK WIL EEN GRATIS INSPIRATIESESSIE