De zomervakantie zit er weer op, dat geldt in elk geval voor ons deel van het land. Want vanaf deze week zijn de scholen in het zuiden weer begonnen. Gisteren zat ik dan ook even op de bank te mijmeren en dacht ik terug aan onze heerlijke momenten in la bella Italia. Aan het niets hoeven en alles mogen. Aan uitslapen, lekker eten en maar zien wat de dag je brengt. En ook aan ontdekken en nieuwe dingen leren.

Op ontdekkingstocht
Even ga ik terug naar die heerlijk warme woensdagochtend in onze eerste week op de camping. We zaten in een stacaravan recht aan het strand. En het eerste wat we ‘s ochtends deden na het wakker worden, was de caravandeur openen en naar de zee kijken. Deze ochtend was de zee verder weg dan de voorgaande ochtenden en een klein laagje water is wat er was achtergebleven bij dit bijzondere moment in het eb getijde. Nog voor we aan ons ontbijt konden beginnen, waren de kinderen er al vandoor om op ontdekkingstocht te gaan. Het water was prachtig helder en we konden enorm ver de zee in wandelen, die maar niet dieper leek te worden. Een variëteit aan vissen, schelpen, krabbetjes en vele andere zeedieren en -planten lagen letterlijk aan onze voeten.

Wat schuilt er onder de oppervlakte?
Tijdens onze ontdekkingstocht viel het op dat er met ons ook een aantal lokale mensen in zee waren. Met verwondering keken wij toe naar wat zij aan het doen waren. Aan de voor ons zo gladde zeebodem ontfutselden zij namelijk ‘the catch of the day’. Gewapend met een flesje zoutwater staarden zij naar de bodem en goten op de ‘juiste’ plek een beetje van het zoute water in de zoute zee. Een miniscuul gaatje werd groter en na nog een scheutje zout water, begon het gaatje zand te spugen. Nog wat zout water erbij en daar kwam het uiteinde van een scheermesje tevoorschijn. Fascinerend om naar te kijken en om te proberen te ontdekken wat het is dat zij zagen en wij niet!  

Zelf doen!
De volgende dag gingen wij dapper zelf op pad. Op zoek naar de miniscule kleine donkere gaatjes, waren we vastberaden om ook een emmertje vol scheermesjes te vangen. Echter twee uur later was het ons een paar keer bijna, maar geen enkele keer helemaal gelukt. En zo vergaat het ons mensen ook vaak in het leven. Er zit iets onder je huid, je weet dat je meer kan, maar het komt er maar niet uit. Je weet dat je het anders wil in je werk en in je leven, maar je vervalt telkens in dezelfde patronen. Het leven raast voort en voor je het weet staat er weer een vakantie voor de deur, terwijl je toch echt in deze vakantie had besloten het vanaf nu anders te gaan doen. Graag geef ik je dit mee. Je hoeft niet alles zelf te doen, alles zelf op te lossen en zelf te kunnen. Bij sommige processen heb je locals (lees experts) nodig. Mensen die dit dagelijks doen, die precies weten hoe het proces werkt om verscholen zaken boven te krijgen. Die weten waar ze moeten kijken en die jou op een warme en professionele manier kunnen begeleiden in jouw proces.

Wat wij kunnen betekenen
De loopbaancoaches van Signature 4 Success zijn allen uiterst bedreven in het boven water krijgen van jouw ‘catch of the day’. Zodat je weet wie je bent, waar je staat en wat jouw unieke toegevoegde waarde is en hoe je die concreet kan vertalen naar jouw loopbaan. Waar het om gaat is dat jij lekker in je vel zit en maximaal van waarde kan zijn voor de organisatie waar je werkt. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches via support@signature4success.com.


Daniëlle Wieten begeleidt vrouwelijke professionals die vastlopen in hun leven. Die letterlijk altijd ‘aan’ staan en daardoor roofbouw op zichzelf plegen. Zij helpt hen Rust, Ruimte en een Ritme te creëren dat bij hen past, zodanig dat zij zich weer energiek, ontspannen en gelukkig gaan voelen. Danielle is oprichter en eigenaar van InspiratieRijk natuurcoaching en maakt daarnaast vanaf het eerste uur deel uit van Team Signature 4 Success®. Zij heeft een achtergrond op het gebied van Toerisme & Verkeer en heeft zich daarna via diverse trainingen gespecialiseerd op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Haar drijfveren zijn: vanuit vrijheid en verbinding zoveel mogelijk persoonlijk ontwikkelen, mooie herinneringen creëren en plezier maken.

 

HEB JE EEN VRAAG VOOR EEN LOOPBAAN- EN/OF

BUSINESS COACH? MELD JE HIERONDER AAN.

JA, IK WIL EEN GRATIS INSPIRATIESESSIE